đ DiĂ©tĂĄs Pumpkin Spice Latte sĂŒti
Pumpkin spice latte-ĂzvilĂĄgĂș Ćszi desszert, amely glutĂ©n-, laktĂłz- Ă©s hozzĂĄadott cukormentesen is Ă©lvezhetĆ, diĂ©tabarĂĄt pumpkin spice latte sĂŒti formĂĄban.
KulcsszĂł desszert, diĂ©tĂĄs pumpkin spice latte sĂŒti, pumpkin spice latte sĂŒti
ElĆkĂ©szĂŒleti idĆ 10 perc perc FĆzĂ©si idĆ 40 perc perc
A tésztåhoz:
- 200 g gluténmentes liszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 tk glutĂ©nmentes sĂŒtĆpor
- œ tk szĂłdabikarbĂłna
- 1 csipet sĂł
- 2 tk fahéj
- 1 tk gyömbér
- œ tk szerecsendiĂł
- œ tk szegfƱszeg
- ĂzlĂ©s szerint Ă©desĂtĆszer
- 80 ml laktĂłzmentes vaj (olvasztva)
- 3 db tojĂĄs
- 200 g sĂŒtĆtökpĂŒrĂ©
- 100 g Skyr (laktĂłzmentes)
A locsolĂĄshoz:
- 1 dl koffeinmentes kåvé
- 1 dl mandula ital (mandulatej)
- egy kevés pumpkin spice fƱszerkeverék (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfƱszeg)
A krémhez:
- 200 g laktózmentes krémsajt vagy light mascarpone
- 150 g Skyr (laktĂłzmentes)
- ĂzlĂ©s szerint poreritrit
- 1 tk vanĂliakivonat
1. TĂ©szta elkĂ©szĂtĂ©se:
Egy tĂĄlban keverd össze a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat: lisztek, sĂŒtĆpor, szĂłdabikarbĂłna, sĂł, fƱszerek, Ă©desĂtĆ.
Egy mĂĄsik tĂĄlban verd habosra a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ az olajat, a sĂŒtĆtökpĂŒrĂ©t Ă©s a Skyr-t.
Forgasd bele a szåraz keveréket.
SĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe (kb. 20Ă30 cm) simĂtsd.
2. SĂŒtĂ©s:
180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben sĂŒsd kb. 35â40 percig, tƱprĂłbĂĄig.
Hagyd kicsit hƱlni (langyosra).
3. LocsolĂĄs:
A sĂŒtemĂ©ny tetejĂ©t szĂvĂłszĂĄllal finoman szurkĂĄld meg. (Nem kell teljesen ĂĄtszĂșrni.)
A mandulatejes koffeinmentes kåvét keverd össze a kevés fƱszerrel.
Egyenletesen locsold rĂĄ a sĂŒtemĂ©ny tetejĂ©re, hogy beszĂvja.
Hagyd teljesen kihƱlni.
4. KrĂ©m elkĂ©szĂtĂ©se:
A krĂ©msajtot, Skyr-t, poreritritet Ă©s vanĂliĂĄt kĂ©zi habverĆvel keverd simĂĄra.
Kend a kihƱlt sĂŒtemĂ©ny tetejĂ©re egyenletesen.