Go Back

Diétás Császármorzsa

Klasszikus, menzát idéző ízek, desszert egészséges, diétás glutén- és cukormentes formában, ez a diétás császármorzsa
Fogás Desszert
Konyha magyar, osztrák
Kulcsszó császármorzsa, desszert, diétás
Előkészületi idő 10 perc
Főzési idő 20 perc
Teljes idő 30 perc
Servings 4 adag
Calories 316kcal
Author Mészáros Ildi

Szükséges eszközök

  • 1 db tapadásmentes serpenyő
  • 1 db habverő
  • 1 db nagy tál
  • 1 db fakanál

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 250 g túró
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 40 g édesítőszer (eritrit, xilit stb.)
  • 1 tk vanília aroma
  • 200 ml növényi ital vagy tej
  • 2 ek vaj sütéshez

Elkészítés

- Előkészítés

  • A tojásokat szétválasztjuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük robotgéppel és félretesszük.
  • A tojássárgájához hozzáadjuk az édesítőszert és a vaníliaaromát. Majd szintén robotgéppel jól összedolgozzuk.
  • A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót és villával jól összetörjük, eldolgozzuk.
  • Majd ehhez hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a tejet. Jó alaposan összekeverjük.
  • Ezután a tojáshab felét belekeverjük és óvatosan összeforgatjuk.
  • Majd a másik felét is hozzáadjuk és óvatosan forgatjuk tovább, hogy ne törjön össze a hab.

- Sütés

  • A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az elkevert tészta felét.
  • Megvárjuk míg kissé kérgesre sül az alja.
  • Utána elkezdjük feldarabolni.
  • Türelmesen sütjük tovább, közben ízlés szerinti méretekre daraboljuk.
  • Miután elkészült, tálalunk.
  • Ízlés szerint megszórhatjuk porosított édesítőszerrel és/vagy lekvárral.

Jegyzetek

?Tálaláshoz: 
• Cukormentes lekvár 
• Darált édesítőszer (el is hagyható)
?Tápértéke lekvár nélkül: 
1 adag: 316 kcal 
Szénhidrát: 19g 
Zsír: 15g 
Fehérje: 20g