Diétás Császármorzsa
Klasszikus, menzát idéző ízek, desszert egészséges, diétás glutén- és cukormentes formában, ez a diétás császármorzsa
Kulcsszó császármorzsa, desszert, diétás
Előkészületi idő 10 perc perc
- 4 db tojás
- 250 g túró
- 100 g zabpehelyliszt
- 40 g édesítőszer (eritrit, xilit stb.)
- 1 tk vanília aroma
- 200 ml növényi ital vagy tej
- 2 ek vaj sütéshez
- Előkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük robotgéppel és félretesszük.
A tojássárgájához hozzáadjuk az édesítőszert és a vaníliaaromát. Majd szintén robotgéppel jól összedolgozzuk.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót és villával jól összetörjük, eldolgozzuk.
Majd ehhez hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a tejet. Jó alaposan összekeverjük.
Ezután a tojáshab felét belekeverjük és óvatosan összeforgatjuk.
Majd a másik felét is hozzáadjuk és óvatosan forgatjuk tovább, hogy ne törjön össze a hab.
- Sütés
A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az elkevert tészta felét.
Megvárjuk míg kissé kérgesre sül az alja.
Utána elkezdjük feldarabolni.
Türelmesen sütjük tovább, közben ízlés szerinti méretekre daraboljuk.
Miután elkészült, tálalunk.
Ízlés szerint megszórhatjuk porosított édesítőszerrel és/vagy lekvárral.
?Tálaláshoz:
• Cukormentes lekvár
• Darált édesítőszer (el is hagyható)
?Tápértéke lekvár nélkül:
1 adag: 316 kcal
Szénhidrát: 19g
Zsír: 15g
Fehérje: 20g