Oldal kiválasztása

Egyik kedvenc desszertem a Császármorzsa, ezért úgy gondoltam, hogy megsütöm ennek az isteni finom diétás verzióját, és a receptet is megosztom veled.

Ennek az ínycsiklandó, glutén- és cukormentes finomságnak az elkészítését meg is örökítettem és most boldogan megmutatom a lépéseket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Az összes hozzávalót, az elkészítés módját, a kalória és makro értékeket is megtalálod természetesen a cikk alján a recept szekcióban.

A receptet minden összetevővel és az elkészítés leírásával akár ki is tudod nyomtatni és el tudod tenni a saját receptjeid közé a konyhádban, hogy csak egy karnyújtásnyira legyen bármikor.


A Diétás Császármorzsa összetevői

Minden főzésnél, sütésnél fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj, különösen ha az egészségedre is szeretnél odafigyelni. Én az elkészítésnél növényi tejet használtam, de akár laktózmentessel is csinálhatod.

Diétás Császármorzsa összetevők
Összetevők

Az eredeti császármorzsa recepthez képest ez kb. 20%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz és sokkal jobbak a makrói, nem beszélve arról, a zab lassú felszívódású szénhidrát szemben a búzaliszttel és a cukorral.

Illetve a desszert cukormentes mivolta miatt kiválóan beilleszthető inzulinrezisztencia étrendbe is.

Diétás Császármorzsa összetevők kimérve
Összetevők kimérve

TIPP: A leírásban, ahogy majd láthatod, nem véletlenül írtam, hogy tapadásmentes serpenyőt használj, mivel nem ilyen serpenyőben könnyen letapad, leég az alja a császármorzsának.

A videó a youtube és az instagram oldalamra is felkerült, szóval, ha szeretnéd látni az elkészítés menetét részletesen, kattins lent a videóra. – Egyébként ha még nem vagy fent instán, az sem probléma, böngészőből is meg tudod nézni a videót. ✌🏻


Abban az esetben, ha te is érdeklődsz az egészséges ételek és receptek iránt, látogass el az Instagram oldalamra (kattints a zöld gombra), ahol még több fotót, videót és étel leírást találhatsz.

Recept, elkészítés, leírás

Diétás Császármorzsa

Klasszikus, menzát idéző ízek, desszert egészséges, diétás glutén- és cukormentes formában, ez a diétás császármorzsa
Course Desszert
Cuisine magyar, osztrák
Keyword császármorzsa, desszert, diétás
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 adag
Calories 316kcal
Author Mészáros Ildi

Equipment

  • 1 db tapadásmentes serpenyő
  • 1 db habverő
  • 1 db nagy tál
  • 1 db fakanál

Ingredients

  • 4 db tojás
  • 250 g túró
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 40 g édesítőszer (eritrit, xilit stb.)
  • 1 tk vanília aroma
  • 200 ml növényi ital vagy tej
  • 2 ek vaj sütéshez

Instructions

– Előkészítés

  • A tojásokat szétválasztjuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük robotgéppel és félretesszük.
  • A tojássárgájához hozzáadjuk az édesítőszert és a vaníliaaromát. Majd szintén robotgéppel jól összedolgozzuk.
  • A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót és villával jól összetörjük, eldolgozzuk.
  • Majd ehhez hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a tejet. Jó alaposan összekeverjük.
  • Ezután a tojáshab felét belekeverjük és óvatosan összeforgatjuk.
  • Majd a másik felét is hozzáadjuk és óvatosan forgatjuk tovább, hogy ne törjön össze a hab.

– Sütés

  • A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az elkevert tészta felét.
  • Megvárjuk míg kissé kérgesre sül az alja.
  • Utána elkezdjük feldarabolni.
  • Türelmesen sütjük tovább, közben ízlés szerinti méretekre daraboljuk.
  • Miután elkészült, tálalunk.
  • Ízlés szerint megszórhatjuk porosított édesítőszerrel és/vagy lekvárral.

Notes

🍽Tálaláshoz: 
• Cukormentes lekvár 
• Darált édesítőszer (el is hagyható)
📌Tápértéke lekvár nélkül: 
1 adag: 316 kcal 
Szénhidrát: 19g 
Zsír: 15g 
Fehérje: 20g 

Köszönöm, hogy elolvastad a receptet. Amennyiben megsütöd te is ezt a desszertet,  jó étvágyat kívánok hozzá!

Szívesen várom a véleményed, hogy neked hogyan sikerült és természetesen, hogy hogyan ízlett, illetve az esetlegesen felmerülő kérdéseid is várom e-mailben!

Amennyiben életmódot váltanál nézd meg az ÉTREND TERVEZÉS oldalam, ahol megtalálod az étrend programjaim.