Go Back

Diétás Répatorta Recept

Fogás Desszert
Kulcsszó diétás répatorta
Előkészületi idő 15 perc
Főzési idő 45 perc
Teljes idő 1 óra
Servings 12 adag
Calories 215kcal
Author Mészáros Ildikó

Szükséges eszközök

  • 1 db konyhai mérleg
  • 1 db reszelő
  • 1 db daráló
  • 1 db kézi vagy elektromos habverő
  • 1 db keverőtál
  • 1 db szilikon- vagy fakanál 
  • 1 db sütőforma
  • 1 db sütőpapír 
  • 1 db sütő
  • 1 db tű vagy fogpiszkáló
  • 1 db rács vagy tálca
  • 1 db kenőkés vagy spatula

Hozzávalók

  • 200 g gluténmentes zabliszt
  • 100 g dió
  • 400 g sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 50 g édesítőszer (én glicint használtam)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió

Máz

  • 250 g laktózmentes natúr sajtkrém
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 tk vaníliaaroma
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés

  • Először a sárgarépát lereszeljük, és a diót felaprítjuk.
  • A tojást felverjük, majd hozzáöntjük az édesítőt, olajat, sárgarépát és a diót, majd jól összedolgozzuk.
  • Egy másik tálba tesszük a zablisztet, a sütőport, fahéjat és a szerecsendiót ezeket összekeverjük, majd ehhez öntjük a sárgarépás keveréket, jól összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
  • Előmelegített sütőben 180 ℃ fokon tűpróbáig sütjük (nekem ez kb. 45 perc volt)

Máz elkészítése:

  • A sajtkrémbe bele reszeljük a narancs héját.
  • Hozzáadjuk az édesítőt és a vanília aromát, a narancs levéből is tehetünk bele egy keveset, habverővel jól összedolgozzuk.
  • Miután a torta alap teljesen kihűlt bevonjuk a mázzal. Díszíthetjük apróra vágott dióval, narancsreszelékkel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, mielőtt felvágjuk. Kb. 12 szelet lesz belőle.