Barion Pixel

Újévi ételek – 3+1 étel, amit okvetlen egyél az újévben

ujevi-etelek_1

A régi magyar hagyományaink szerint szilveszter napján és az újév első napján is különösen oda kell figyelnünk arra, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Ha ugyanis nem megfelelő újévi ételek kerülnek az asztalra, akkor nemcsak a szerencse, hanem az egészség és a bőség is nagy ívben elkerülhet bennünket az újévben.

Éppen ezért elhoztam neked a következő három plusz egy legjobb szerencsehozó újévi ételt, melyekkel felejthetetlen újévi menüket varázsolhatsz.

Újévi Ételek – 1.: Lencse

ujevi-etel-lencse

Kezdjük az elején. Azt szinte mindenki tudja, hogy újévkor lencsét kell enni, de azt is tudod, hogy miért? 

Szerencsét hozó “babonája” abban rejlik, hogy nagyon sok apró szemből áll. A népi hiedelem szerint, pedig mindegy egyes szem a pénzt szimbolizálja, azaz minél többet fogyasztasz belőle, annál szerencsésebb / gazdagabb leszel.

Aki lencsét eszik, annak egész évben tele lesz a pénztárcája, de vigyázat, Újév napján első étkezésként kell fogyasztani a lencsét! 

Biztos, ami biztos, éjfélkor szórj lencsét a szeretteidre, sőt tegyél is a zsebedbe egy maroknyi lencsét! Szóval irány a konyha és már áztathatod is elő a lencséd.

DiétásÉtrend.hu recept tipp: Lencsefőzelék + sült virsli, Lencseleves, Lencsesaláta


diétás receptgyűjtemény banner

Újévi Ételek – 2.: Malac

ujevi-etel-malac

A hagyományos szilveszteri ropogós malacsült nemcsak finom, hanem minden szempontból szerencsés évet vetít előre, ugyanis a malac előtúrja a szerencsédet. 

De vigyázz! Ha szilveszter napján fogyasztunk malacot, akkor nem szerencsét, hanem az óév minden gondját és baját túrja előre, ami aztán végigkíséri az újévünket. 

Ügyelj tehát arra, hogy szilveszter napján tilos malacot fogyasztani!

Akár kocsonya formájában is eheted a farkát, a fülét, a körmét és a csülkeit, mert ezek hozzák meg a szerencsédet. Viszont ha mindenképpen a rántott dolgokat preferálod, akkor egy jó rántott karaj is jó választás lehet.

DiétásÉtrend.hu recept tipp: Egészben sült malac, Baconbe tekert sertésszűz


Cseréld le Önmagad!

Újévi Ételek – 3.: Rétes és Fánk

ujevi-etel-retes

A rétes vagy a fánk az újévi menüsorod egyik kihagyhatatlan elemének kellene lennie.

Együnk tehát rétest! Azért, mert minél hosszabbra nyújtod, úgy az életed is és a boldogságod is nyújthatod a babona szerint, mert ha jól megtöltöd töltelékkel, akkor az újévben a gazdagságot fog hozni. Érdemes minél többfélét csinálnod, annál jobb! 

A fánk ugyanakkor kör alakjával a teljességet, az egységet szimbolizálja az újévben.

DiétásÉtrend.hu recept tipp: Túrós rétes, Meggyes rétes, Mákos rétes, Almás rétes.


diétás receptgyűjtemény banner

+1 Újévi Étel : Káposzta

ujevi-etel-kaposzta

Azért jó választás a káposzta, ugyanis a nagy zöld levele az amerikaiak szerint igencsak emlékeztet a “zöldhasúra”. 

Ezért szeretik az újévi ételek közül fogyasztani, hiszen aki sokat eszik belőle, az anyagi gyarapodást remélhet az új esztendőben.

DiétásÉtrend.hu recept tipp: Újévi töltött káposzta


Cseréld le Önmagad!

Újévi ital : Pezsgő

ujevi-ital-pezsgo

Az abszolút jolly joker az új évet köszöntő koccintásra egy jó minőségű száraz pezsgő. 

Miért pont ezzel koccintunk? 

Mert a pezsgő elegáns és fényűző ital, egy cseppnyi luxus, ezért szeretünk vele koccintani jeles eseményeken és ünnepeken. Így, ha ilyen úri italt fogyasztunk az újév első perceiben, akkor az év hátralévő részében is gazdagság, pompa és bőség vár ránk.

Mindenkinek egészségben és szerencsében gazdag új évet kívánok!

Ui: Amennyiben az új évben szeretnél életmódot váltani szerezd be a Diétás Receptgyűjteméns E-könyvet, vagy erre a linkre kattintva találod a 90 napos életmódváltó programom személyes mentoringgal megoldásaimat.

5 ok ebook
5 ok ebook