Egyik kedvenc desszertem a Császármorzsa, ezért úgy gondoltam, hogy megsütöm ennek az isteni finom diétás verzióját, és a diétás császármorzsa receptjét is megosztom veled.
Ennek az ínycsiklandó, glutén- és cukormentes finomságnak az elkészítését meg is örökítettem és most boldogan megmutatom a lépéseket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Az összes hozzávalót, az elkészítés módját, a kalória és makro értékeket is megtalálod természetesen a cikk alján a recept szekcióban.
A receptet minden összetevővel és az elkészítés leírásával akár ki is tudod nyomtatni és el tudod tenni a saját receptjeid közé a konyhádban, hogy csak egy karnyújtásnyira legyen bármikor.
A Diétás Császármorzsa összetevői
Minden főzésnél, sütésnél fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj, különösen ha az egészségedre is szeretnél odafigyelni. Én az elkészítésnél növényi tejet használtam, de akár laktózmentessel is csinálhatod.
Az eredeti császármorzsa recepthez képest ez a diétás császármorzsa kb. 20%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz és sokkal jobbak a makrói, nem beszélve arról, a zab lassú felszívódású szénhidrát szemben a búzaliszttel és a cukorral.
Illetve a desszert cukormentes mivolta miatt kiválóan beilleszthető inzulinrezisztencia étrendbe is.
TIPP: A leírásban, ahogy majd láthatod, nem véletlenül írtam, hogy tapadásmentes serpenyőt használj, mivel nem ilyen serpenyőben könnyen letapad, leég az alja a császármorzsának.
A videó a youtube és az instagram oldalamra is felkerült, szóval, ha szeretnéd látni az elkészítés menetét részletesen, kattins lent a videóra. – Egyébként ha még nem vagy fent instán, az sem probléma, böngészőből is meg tudod nézni a videót. ✌?
Abban az esetben, ha te is érdeklődsz az egészséges ételek és receptek iránt, látogass el az Instagram oldalamra (kattints a zöld gombra), ahol még több fotót, videót és étel leírást találhatsz.
Diétás Császármorzsa Recept, elkészítés, leírás
Diétás Császármorzsa
Equipment
- 1 db tapadásmentes serpenyő
- 1 db habverő
- 1 db nagy tál
- 1 db fakanál
Ingredients
- 4 db tojás
- 250 g túró
- 100 g zabpehelyliszt
- 40 g édesítőszer (eritrit, xilit stb.)
- 1 tk vanília aroma
- 200 ml növényi ital vagy tej
- 2 ek vaj sütéshez
Instructions
– Előkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük robotgéppel és félretesszük.
- A tojássárgájához hozzáadjuk az édesítőszert és a vaníliaaromát. Majd szintén robotgéppel jól összedolgozzuk.
- A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót és villával jól összetörjük, eldolgozzuk.
- Majd ehhez hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a tejet. Jó alaposan összekeverjük.
- Ezután a tojáshab felét belekeverjük és óvatosan összeforgatjuk.
- Majd a másik felét is hozzáadjuk és óvatosan forgatjuk tovább, hogy ne törjön össze a hab.
– Sütés
- A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az elkevert tészta felét.
- Megvárjuk míg kissé kérgesre sül az alja.
- Utána elkezdjük feldarabolni.
- Türelmesen sütjük tovább, közben ízlés szerinti méretekre daraboljuk.
- Miután elkészült, tálalunk.
- Ízlés szerint megszórhatjuk porosított édesítőszerrel és/vagy lekvárral.
Notes
• Cukormentes lekvár
• Darált édesítőszer (el is hagyható) ?Tápértéke lekvár nélkül:
1 adag: 316 kcal
Szénhidrát: 19g
Zsír: 15g
Fehérje: 20g
Köszönöm, hogy elolvastad a receptet. Amennyiben megsütöd te is ezt a desszertet, jó étvágyat kívánok hozzá!
Szívesen várom a véleményed, hogy neked hogyan sikerült és természetesen, hogy hogyan ízlett, illetve az esetlegesen felmerülő kérdéseid is várom e-mailben!
Már beszerezheted a 112 válogatott, gyors és egészséges fogásból álló Diétás Receptgyűjteményem, illetve amennyiben életmódot váltanál nézd meg a CSERÉLD LE ÖNMAGAD! 90 napos életmódváltó programomat, ahol 12 hétig személyes mentoringgal is támogatlak.